A RaM Színház bemutatja az egyedülálló látványvilággal színpadra állított Duna Újévi Gálakoncertet a Duna Szimfonikus Zenekar és a Virtuózok közreműködésével.
2021. november 23. írta: Kitti.Farkas

A RaM Színház bemutatja az egyedülálló látványvilággal színpadra állított Duna Újévi Gálakoncertet a Duna Szimfonikus Zenekar és a Virtuózok közreműködésével.

A RaM Színház by Freelusion ünnepi élményprogrammal köszönti az Újévet. A színház január másodikán a Duna Szimfonikus Zenekar nagyszabású gálakoncertjével, eddig nem látott, egyedülálló látványvilágú összművészeti – fény és zene – produkcióval nyitja meg a 2022-es esztendőt, ezzel megalapozva a klasszikus zenei élményekben gazdag évkezdést. A koncert fényét emeli, hogy közreműködőként fellépnek a Virtuózok fiatal tehetségei.

untitled-1.jpg

A RaM Színház falai között 2022. január 2-án, 19:00 órai kezdéssel csendül fel a leghíresebb klasszikus zenei művekből összeállított program a Duna Szimfonikus Zenekar és a Virtuózok fiatal szólistáinak előadásában. A színház által nyújtott meghitt hangulatú, bensőséges légkör, és a Duna Szimfonikus Zenekar előadása, kiegészülve a Virtuózok fiatal tehetségeinek – név szerint Lana Zorjan, Bánkövi Bence és Lugosi Dániel Ali – világszínvonalú játékával, egy minden szempontból páratlan koncertélménnyel ajándékozzák meg a közönséget. A zenekart a Kossuth- és Prima Primissima-díjas, Érdemes művész karmester, Kovács János vezényli. Az est a Freelusion fantasztikus, hazánkban egyedülálló vizuális látványvilágával válik még emlékezetesebbé, ahol a dallamok valósággal életre kelnek.

Az 1961-ben alapított Duna Szimfonikus Zenekar fennállása óta megannyi rangos hazai és külföldi hangversenyen kápráztatta már el a közönséget. Számos magyar vendégművész és külföldi világsztár lépett már a fel zenekarral, többek között az olasz származású Giuseppe di Stefano operaénekes, az ír James Galway fuvolaművész, vagy éppen az amerikai Ray Charles jazz világsztár. Ezúttal pedig a RaM Színházban, a Virtuózokkal karöltve örvendeztetik meg újra a közönséget.

Jegyek kaphatók a helyszínen, illetve a Jegy.hu online jegyirodában!

 

Műsor:

Modeszt Petrovics Muszorgszkij: Éj a kopár hegyen

Camille Saint-Saëns: Bevezetés és rondo capriccioso, op.28

Pjotr Iljics Csajkovszkij: Változatok egy rokokó témára, op.33

John Glenesk Mortimer: Carmen-fantázia

Giuseppe Verdi: Traviata – 1. felvonás – előjáték

Donato Lovreglio: Traviata-fantázia

ifj. Johann Strauss: Császárkeringő

ifj. Johann Strauss: Mennydörgés és villámlás – gyorspolka

ifj. Johann Strauss: Kék Duna – keringő

ifj. Johann Strauss: Éljen a magyar! – gyorspolka

 

Közreműködnek:

Lana Zorjan (Szerbia) – hegedű – 11 évesen a Virtuózok 2020-as évadának különdíjasa

Bánkövi Bence – cselló – a Virtuózok 2016-os és 2018-as évadának középdöntőse, Virtuózok Kamaraegyüttes alapító tagja

Lugosi Dániel Ali – klarinét – 16 évesen a Virtuózok 2014-es évadának abszolút győztese

Vezényel: Kovács János – Kossuth-díjas, Érdemes művész

 

Helyszín: Budapest, XIII. kerület Kárpát utca 23

Időpont: 2022. január 2. 19:00

Jegyek online elérése: https://www.jegy.hu/program/duna-szinfonikus-zenekar-ujevi-koncert-129369?fbclid=IwAR3KG-xSmUVwKLN9MPcgyAwm-Brv6Pw1yL7VWdH1ruOCW8kaVckHoNdxTas

A bejegyzés trackback címe:

https://ksworld.blog.hu/api/trackback/id/tr316763242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása